GET UP TO 7% OFF ON YOUR PREMIUM INSURANCES + FREE ALL DRIVER COVERAGE
 Perihal Insurans dan Roadtax

Pada masa ini rakan kongsi responsif kami termasuk MPI Generali, Zurich, MSIG, Takaful Malaysia dan Pacific Insurance. Makin banyak rakan kongsi responsif akan datang tidak lama lagi.

Anda boleh menghantar mesej kepada kami melalui whatsapp atau e-mel. Anda hanya perlu memberitahu kami: Nombor plat kenderaan, Nama penuh, nombor IC dan poskod. Kami kemudiannya akan menghantar sebut harga insurans kepada anda. Anda boleh memilih syarikat insurans atau takaful yang anda suka.

Kami akan membalas anda dengan sebut harga insurans kereta terpilih dalam masa 20 minit. Anda boleh membandingkan sebut harga dan mencari insurans kereta terbaik untuk anda.

Anda boleh menghantar e-mel atau mesej kepada kami melalui whatsapp. Krew perkhidmatan pelanggan kami sentiasa bersedia untuk menjawab pertanyaan anda. Waktu operasi kami ialah setiap Isnin - Jumaat 10 pagi hingga 12 tengah malam.

MYEG akan menghantar ke depan pintu rumah anda berdasarkan alamat surat-menyurat yang diberikan.

Semasa proses pembaharuan, kami akan menyemak sebarang rekod saman dan senarai hitam tertunggak di laman web JPJ dan PDRM. Jika cukai jalan tidak dapat diproses, maka kami akan menasihatkan anda untuk membuat pembayaran untuk semua saman trafik tertunggak anda.

Jomm menawarkan insurans yang setanding, disesuaikan dan serta-merta pada keselesaan hujung jari anda, tersedia dengan tawaran terbaik di pasaran tanpa sentuhan fizikal.

E-polisi anda akan dihantar melalui e-mel atau Whatsapp dalam masa 5 minit hingga 1 hari bekerja (bergantung kepada syarikat insurans mana anda pilih).

Anda boleh menghubungi talian bantuan auto kecemasan 24*7 seperti di bawah: -

 

MPI Generali Insurans Berhad - 1800-22-2262

MSIG Insurance Berhad - 1-300-880-833

Syarikat Takaful Malaysia Am Berhad - 1-800-888-788

Zurich General Insurance -  1-300-88-6222

Pacific Insurance - 1800-88-4488

Bonus Tanpa Tuntutan atau "NCD" ialah diskaun istimewa yang diberikan untuk setiap tahun tanpa tuntutan.

NCD yang disebut adalah berbeza jika terdapat tuntutan dibuat atau jika terdapat pengeluaran NCD untuk dipindahkan ke kereta lain yang diminta oleh insured. Alternatif, anda juga boleh menyemak kadar NCD semasa anda melalui https://www.mycarinfo.com.my/NCDCheck/Online.

Pada masa ini, had tunda ialah RM 200 bagi setiap syarikat insurans responsif JOMM.

   Perihal Pembayaraan

Selepas mendapat pengesahan anda, kami akan menghantar mesej pembayaran kepada anda melalui e-mel atau Whatsapp untuk meneruskan pembayaran anda.

Kami menerima online transfer, pembayaran FPX dan pembayaran e-Wallet (TNWalletOnline, ShopeePay, GrabPay, Boost Wallet, MAE)

Ya. Setiap transaksi yang berjaya akan dikeluarkan e-resit sebagai rujukan. Sila simpan resit ini untuk rujukan masa hadapan.